E'shee Clinical Esthetic - Glosář TOPlist

Glosář

24K Zlato je přísada do kosmetických prostředků.

Po celou historii, zlato jako minerál bylo uznaváno pro své luxusní a krásné vlastnosti. Po staletí je používáno ve východních kulturách jako omlazující a léčebný prostředek. Zlato má protizánětlivé účinky, zpomaluje a snižuje sekreci melaninu a redukuje věkové skvrny. Zlato zpomaluje destrukci kolagenu a rozklad elastinu. S nanesením zlata na pokožku, se zlepšuje krevní oběh, což vede k urychlení buněčných procesů a aktivaci regenerace pokožky. Zlato je výborný elektrický vodič, zlepšuje přenos bioelektrických proudů mezi buňkami těla. Tyto bioelektrické signály urychlují obnovu buněk a přispívají tvorbě zdravých buněk. Zlato stimuluje buněčný růst v bazální vrstvě pokožky, obnovuje zdravé, formuje pevné kožní buňky a poskytují stahovací efekt. Výskyt jemných linek a vrásek se snižuje s každým použitím zlata. Může být použito jako preventivní léčba, k udržení zdravé, hydratované, zářící pleti.

Acetyl hexapeptid 3 je netoxický aminopeptid, vyvinutý na snížení vrásek a předčasné projevy stárnutí pleti. Acetyl hexapeptid 3 představuje cenově efektivní alternativu k chirurgickým zákrokům a injekcím. Acetyl hexapeptid 3 dočasně omezuje nadprodukci a uvolňování neuropřenašečů, iniciuje a řídí intenzitu kontrakcí svalů v obličeji. Toto snížení intenzity snižuje a zabraňuje tvorbě dynamických vrásek, které dělají Vaši pleť starší. Tato výkonná složka snižuje svalové kontrakce, a to bez paralytického způsobu a bez toxických vedlejších účinků. Je přirozený a nedráždí pokožku.

Extrakt z řas, který se vyrábí z mořských rostlin, je velmi bohatý na minerály, vyživuje, zjemňuje a vyhlazuje pokožku, pomáhá udržet vlhkost. Extrakt se vyrábí z kalu z moří a rybníků. Je dokázáno, že je to velmi prospěšné pro pokožku. Má zpevňující a antidráždivé vlastnosti, vynikající pro pleť a také pomáhá při kožních infekcích. Působí tak, že snižuje aktivitu kolagenu a dalších proteolytických enzymů, které pomáhají pleti udržet si svou pružnost a vypadat mladší. Extrakt z řas také obsahuje polysacharidové cukry. To hraje klíčovou roli v podpoře zachování vlhkosti pokožky. Existují různé typy polysacharidů, které jsou přítomny v extrátě z řas, jako jsou algináty, fucoidany, polyfenoly, fucosterol atd. Algináty jsou sloučeniny odpovědné za zadržování vlhkosti a pružnosti pokožky. Fucoidany jsou sulfátované polysacharidy, které podporují krevní oběh. Polyfenoly mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Fucosterol funguje jako stimulátor krve – silně změkčující, hydratační a diuretický přípravek. Vysoká kvalita extraktu je díky svým vlastnostem vodného původu. Funguje jako hydratační faktor, vyhlazuje rohovou vrstvu, a dělá jí pružnou. Extrakt obsahuje také některé z potřebných živin a stopových prvků, které jsou užitečné pro pokožku, jako je měď, železo, pazourek, zinek, hořčík, atd., které hrají důležitou roli v metabolických procesech pokožky. Také obsahuje aminokyseliny, které jsou důležitou součástí lidské krevní plazmy, pomáhá jim, aby se vstřebávali do pokožky. Algae, získané z mořských řas jsou přirozeným zvlhčovačem. Jsou velmi účinné v prevenci vrásek. Tento extrakt může být přidán do solné lázně, aby zlepšil detoxikační účinek.

Aloe Vera má pověst úžasné rostliny s širokými terapeutickými vlastnostmi. Aloe Vera má hojivé, antibakteriální a hydratační vlastnosti, které zklidňují pokožku. To je důvod, proč se tak běžně používá v kosmetice, včetně opalovacích krémů, pěny a pleťové vody. Aloe Vera má antibakteriální, protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Při aplikaci přímo na rány, je pomáhá hojit rychleji. Nejen to, také odstraňuje jizvy, které často přetrvávají i po zhojení rány. Zlepšuje trávení: Aloe Vera, při požití zklidňuje trávicí trakt. Také pomáhá zlepšit vstřebávání potravy v tenkém střevě. Předběžné studie ukazují, že konzumace gelu Aloe Vera může snížit zánět a jiné příznaky u pacientů s ulcerózní kolitidou. Zastavuje rakovinu: Ačkoliv to studie dosud přesvědčivě nedokázaly. Aloe Vera má antikarcinogenní vlastnosti, které mohou pomoci brzdit růst rakovinných buněk. Některé studie ukazují, že složky aloe můžou inhibovat růst nádorů.

Správný název pro chaluhu měchýřnatou je chaluha bublinatá. Je to řasa, která je vylovena z mnoha různých moří a oceánů. Vyživující pleťový krém. Obezita s únavnou a suchou pokožkou. Celulitida, chronicky suchá pokožka a vytrvalá zácpa. Při pravidelném používání zpomaluje průběh artritidy a kornatění tepen. Extrakt chaluhy bublinaté také prokazuje anti-kolagenázu a antioxidační vlastnosti. Extrakt, obsahující fucoidan, zajišťuje podporu fibroblastů v tvorbě kolagen - gelem kontrakci, zvýšením integrinu alpha2beta1 výraz na povrchu fibroblastů.

Extrakt z okurky má mnoho výhod pro pokožku. Šťáva z okurky má i silné hydratační schopnosti, stejně jako mírné stahující účinky. Extrakt z okurky má uklidňující účinky a pomáhá zmírnit otoky pokožky. To také pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a napíná pokožku. Okurka je skvělá přísada pro pomoc v oživování pokožky.

Rekombinantní lidský kyselý růstový faktor fibroblastů - také znám jak aFGF nebo FGF1 v rodině FGF. Fibroblastové růstové faktory nebo FGF, patří ke skupině růstových faktorů, které mají vliv na angiogenezu, hojení ran, a embryonální vývoj. FGF jsou heparinem vázající proteiny a jejich vzájemné působení s buněčným povrchem, spojené heparan sulfát proteoglykany, bylo prokázáno, že jsou nezbytné pro signální transdukci FGF. FGF jsou klíčovými hráči v procesech proliferaci a diferenciaci nejrůznějších buněk a tkání.

FGF jsou multifunkční proteiny s širokým spektrem efektů, které jsou nejčastěji mitogeny, ale mají také regulační, morfologické a endokrinní účinky. To je náš nový a nejpokročilejší výrobek s vysokou technologií z Ohio University. Profesor Dr. Chiu je prvním světovým průkopníkem klonování lidského FGF1 genu. Výzkum se zaměřuje na genovou terapii pro lékařské použití, včetně nádorů na mozku a nervových poškození. Ve spolupráci s profesorem Dr. Chiu, naše laboratoř vytvořila zcela novou řadu produktů s použitím 99% čistého FGF1. Tato klíčová složka hraje velmi důležitou roli v reparaci tkání a hojení ran. Na základě našeho výzkumu, náš FGF1 peptid může přenášet různé signály do FGFR2 (omlazení buněk fibroblastů k tvorbě nového kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové), KGFR (omlazení buněk epidermis) a FGF7 (omlazení vlasových folikul a tvorba nových vlasů).

FGF1 omlazuje na dvou úrovních: epidermálním a základních buňkách fibroblastů, které produkují kolagen, elastin a kyselinu hyaluronovou. To také hraje důležitou roli v hojení ran. Tyto složky jsou nyní integrovány do našich kosmetických produktů. Výsledky vyšetření ukazují, že při pravidelném používání výrobků, které obsahuje FGF1, rostou kožní buňky 10-20 krát rychleji než v případě použití jakýchkoliv jiných výrobků pro péči o pleť.

Ginkgo biloba extrakt byl používán v Číně a Japonsku po staletí pro své léčivé vlastnosti. V péči o pleť DIY extrakt se často používá: protizánětlivé recepty, podporuje tvorbu kolagenu, jako anti-alergenní produkt, a taky jako ochranu a opravy před sluncem.

Ginko biloba extrakt EGB 761, připravený z listů stromu, je přírodní směs, která obsahuje flavonové glykosidy (33%), většinou quercetin a kaempferol deriváty a terpeny (6%), který vykazuje schopnost snížit počet ultrafialového záření B (UVB) - indukované spálení buněk u myší.

Kromě toho, před deseti lety bylo prokázáno, že Ginkgo extrakty, včetně komponentů quercetin flavonoidu, kaempferolu, sciadopitysinu, ginkgetinu, isoginkgetinu, zvyšují proliferace normálních lidských kožních fibroblastů in vitro; další testy fibroblastů inkubovány s extraktem Ginko biloby a askorbovou kyselinou, a kontroly, inkubované pouze s kyselinou askorbovou, ukázaly zvýšení kolagenu a extracelulární syntézy fibronektinu v léčebné skupině.

Hroznový olej má mírně adstringentní vlastnosti, které pomáhají zpřísnit tón pleti, takže je to dobrá kosmetická přísada pro omlazující (anti-aging) produkty. Jedná se o lehký, s jemnou strukturou olej, který je nekomedogenní. Také velmi vhodný pro hydrataci, a z přidáním změkčujících vlastnosti, všechny produkty jsou určeny pro použití na náchylnou k akné pokožky.

Olej obsahuje palmitovou, palmitolejovou, stearovou, olejovou, linolovou, stejně jako alfa-linolenovou, eikosanovou, ekosanou a dokosanovou mastné kyseliny. Kyselina linolová je velmi důležitá pro zdraví pokožky, stejně jako buněčné membrány.

Olej z hroznových semínek obsahuje proantokyanidy, které jsou velmi účinné antioxidanty; užitečné pro snížení slunečních škodlivých účinků a zmírnění poškození volnými radikály. Proanthokyanidiny jsou také užitečné při hojení ran.

Antioxidační účinek tohoto oleje je velmi užitečný v boji proti řádění stárnutí, jako oxidační stres způsobený volnými radikály, které jsou neutralizovány antioxidanty, je jedním z hlavních faktorů, které způsobují stárnutí.

Na rozdíl od svých velkých hydratačních vlastností, hroznový olej také má dobré restrukturalizační klady, což je oblíbená přísada v kosmetických výrobcích.

H.E.O. (oligopeptid semen Hisbiscus esculentus (Ibišek jedlý)), bylo nedávno zjištěno, že inhibuje svalovou kontrakci in vitro. Toto bylo prokázáno inovativní zkouškou, provedenou s kultivovanými buňkami napodobováním hyperaktivity obličejových svalů. Toto potvrzení o svalovém relaxačním mechanismu bylo doplněno vyhodnocením v boji proti volným radikálům kapacitou H.E.O. v in vitro a tubo testech, zahrnuje základní volné radikály a vedlejší reaktivní kyslíkové radikály (ROS). V boji proti vráskám aktivita lokálně aplikované H.E.O. byla potvrzena v klinické studii. Tak jak jeho činnost není omezena na zmírnění mechanické tvorby vrásek, HEO nabízí více kosmetických účinků proti stárnutí, než botulotoxinové injekce.

Kromě zlepšení zdraví cév a kapilárů, zlepšuje krevní oběh pokožky, a taky posiluje kapiláry, pomáhá předcházet jejich křehkosti, což vede k "úniku" z kapilár do tkáně. Působí jako antioxidant při inhibování enzymů kolagenázu a elastázy, jako výsledek - zdravější kolagen a podpora kožních struktur, což vede ke zdravějšímu a mladšímu vzhledu pokožky. Zatímco vynikajícími protizánětlivými účinky podporuje koňský kaštan jasnou zdravou pokožku, tím ji dělá jasným favoritem v antivěkových produktech péče o pleť.

Kyselina hyaluronová je látka, přítomna v každé tkáni těla, přičemž nejvyšší koncentrace se vyskytuje v pojivových tkáních, jako jsou bránice a chrupavky. Je důležitou složkou kloubní tekutiny, kde slouží jako mazivo a hraje důležitou roli při odolávání tlakové síly.

Kyselina hyaluronová je hlavní složkou pokožky, kde se podílí na reparaci tkání. Když je pokožka nadměrně vystavena UVB záření, zanítí (spálení) a buňky v dermis přestanou produkovat tolik kyseliny hyaluronové, zvýší se rychlost její odbourávání. Produkty rozkladu hyaluronové kyseliny také se akumulují v pokožce po vystavení UV záření.

Kyselina hyaluronová (HA), je jedním z nejdůležitějších komponentů, udržujících vlhkost, používá se v nejnovější kosmetice. Na rozdíl od jiných kosmetických HA, tato séra obsahují nízkomolekulární HA, která je malá a snadno se vstřebává. Malá molekulová hmotnost HA dává možnost proniknout v dermis vrstvy, plně se kombinuje s vodou, podporuje mikrocirkulaci krve a kožní vstřebávání živin, udržuje normální metabolismus, a jako výsledek - hraje roli v odstraňování vrásek, viditelně zlepšuje a chrání zdraví. HA je jeden z nejdůležitějších stavebních bloků pevné pokožky. Udržuje vlhkost jako houbička - matrice pro hladkou, vláčnou a elastickou pokožku. Hladina HA klesá s přibývajícím věkem, což může zvýšit výskyt vrásek, suchou a ochablou pokožku. Ale HA séra můžou pomoci pleti udržet vlhkost.

Jojobový olej je tekutý vosk vyráběný ze semen jojobové (Simmondsia chinensis) rostliny. Jednou z nejzajímavějších věcí na tomto oleji je, že pracuje téměř stejným způsobem jako lidský kožní maz (olej). Bylo prokázáno, že Jojobový olej dobře funguje na náchylnou k akné pokožku. Při aplikaci na pokožku, vyrovnává hladinu mazu a má také antibakteriální vlastnosti, které zabraňují pupínkům. Jeho schopnost zabránit ztrátě vlhkosti dělá Jojobový olej ideálním pro použití na suchou pokožku, ekzém a další problematické typy pokožky. Jojobový olej najdete při ošetření redukci vrásek, hydrataci, kontrole akné, a v řadě dalších produktů péči o pleť. Pro domácí léčbu, můžete si koupit láhev s čistým jojobovým olejem, vytvořit Vaš vlastní hydratační krém nebo přidat pár kapek do Vašiho oblíbeného krému. Jojobový olej je široce používán v přírodních produktech pro péči o pleť.

Kyselina L-askorbová je cukr kyseliny s antioxidačními vlastnostmi. Jsou to bílé až světle žluté krystaly nebo prášek, a je rozpustný ve vodě. Jedna forma askorbové kyseliny je obyčejně známá jako vitamín C. Kyselina L-askorbová (vitamin C), je nejen aktivní rozjasňující látka, ale také velmi silný antioxidant. To nás chrání před poškozením volnými radikály. Lidé, morčata a někteří další primáti nejsou schopni vyrábět kyselinu askorbovou v jejich játrech kvůli genetické mutaci. Kyselina askorbová se vyskytuje v rostlinách, zvířatech a jednobuněčných organismech. Všechna živá zvířata buď kyselinu vyrábí, jedí, ale také umírají kvůli jejímu nedostatku. To dělá Vitamin C jedním z nejdůležitějších prvků v potravinách a výrobcích péče o pleť.

Lipozoma je malá bublina (váčky), vyrobená ze stejného materiálu jako buněčné membrány. Lipozomy mohou být plněné látkami (vitamíny, léky), a využívána pro doručování jich do buněk. Použili jsme lipozomální technologii zapouzdření (nebo-li LET). Toto je nejnovější způsob doručování, který je používán v lékařském výzkumu pro přenos léků, které působí jako léčivé promotéry na určitých tělesných orgánech. Tato forma dávkovacího systému poskytuje cílené dodávky životně důležitých látek do těla.

Mořský kolagen pochází z tresky, hlubinné ryby. Je také znám jako hlubokomořský (Deep Sea) kolagen. Kolagen je odebraný z supin a ploutví. Je méně znečištěn životním prostředím, než by byl odebrán z kolagenu skotu nebo prasat. Mořský kolagen je menší molekulové hmotnosti, a proto se předpokládá, že se rychleji vstřebává do pokožky. Použití kolagenu se zvyšuje s přibývajícím věkem a nabírá rychlost po 40 letech. Když stárneme, může prospět naše pokožce pomoc ve zvýšení kolagenu. Mořský kolagen je stále populární pro ošetření pokožky a mnoho lidí věří, že je nejlepší z pozemních zdrojů kolagenu.

Palmitoyl pentapeptid-4 (Matrixil) je neméně stejně účinný proti vráskám jako retinol, ale nezpůsobuje podráždění pokožky, což je běžný vedlejší efekt retinoidů. Jeho molekulární struktura umožňuje Palmitoyl PentaPeptide proniknout hlouběji do kožní tkáně, než jiným anti-aging produktám. Vzhledem k tomu, že Palmitoyl pentapeptid je fragmentem kolagenu, ovlivňující aktivity fibroblastů, stimuluje produkci kolagenu, I, III a IV proteinů, tak polysacharidů kyseliny hyaluronové. Kyselina hyaluronová hraje hlavní roli v hydrataci pokožky. Vědci zjistili, že při přidání ke kultuře fibroblastů (hlavní kožní buňky), Palmitoyl Pentapeptid-4 stimuluje syntézu hlavních složek kožní matici: kolagen, elastin a glykosaminoglykany. Palmitoyl oligopeptid (také známý jako palmitoyl PentaPeptid, Dermaxyl a Matrixil) je nový amino-peptid (pět aminokyselin vzájemně propojeny a připojeny na mastné kyseliny). Vědci zjistili, že Palmitolyl oligopeptidy, když se přidávají ke kultuře fibroblastů (klíčové kožní buňky), stimulují tvorbu kolagenu, elastinu a glukosaminoglykanů. To jsou klíčové součásti zdravě vypadající pleti.

Je klinicky prokázáno, že snížení hloubky vrásek je možné zvýšením kyseliny hyaluronové a kolagenu. Jako Palmitoyl PentaPeptid-3, Palmitoyl Oligopeptid (PO) je syntetický protein, který je fragmentem kolagenu, v kombinaci s kyselinou palmitovou zvyšuje množství lipofilních látek, a taky jejich stabilitu a afinitu k lidské pokožce. Stejně jako na Palmitoyl pentapeptid-3, by se dalo říct na PO jako na umělé předchůdce kolagenu. PO byl vyvinut na základě výzkumu k označení látek, které by se chovali podobně kyselině retinové, ale bez svých nedostatků, a to zejména co se týká syntézy kolagenu.

Uváděné výsledky jsou následující: In vitro: Zvýšení tvorby kolagenu fibroblasty až o 350%. PO zvyšuje produkci kyseliny hyaluronové fibroblasty až o 146%. In vivo: Následující statistiky byly shromážděny pomocí analýzy obrázku dobrovolníků: Hrubost povrchu - snížená o 17%, Střední hloubka vrásek - snížená o 23%, hloubka hlavních vrásek - snížená o 39%, Tloušťka pokožky - zvýšená o 4%.

Zvýšení tloušťky pokožky bylo považováno za zvláště pozoruhodné a je v rozporu s 6% snížením tloušťky pokožky, ke kterému dochází po 10 letech života. Studie dospěla k závěru, že PO je účinnou aktivní kosmetickou ingrediencí bez nežádoucích účinků (včetně podráždění, dehydrataci nebo dlouhodobé toxicity a nestability), charakteristických pro retinoidy.

Oligopeptid (oligo-, "pár") se skládá z 2 až 20 aminokyselin. (zahrnuje dipeptidy, tripeptidy, tetrapeptidy, pentapeptidy, atd.)

Pomerančový olej je éterický olej produkován žlázami uvnitř kůry pomeranče. Pomerančový esenciální olej má vysoký obsah vitaminů (vitamin C & A (karoten)), minerálů a enzymů. Tyto vlastnosti umožňují velmi účinnou péči o pleť. Pomerančový esenciální olej čistí pokožku a stahuje póry, pomáhá při léčbě akné. Enzymy v oleji pomáhají odlupovat a odstraňovat odumřelé buňky, zanechávají pokožku zářící a zdravou. Je nejvyšší antivěková krémová složka. Čistý olej má mnoho dalších terapeutických vlastnosti, včetně antiseptických, antibiotických, posilujících, depurativních, sedativních, uklidňujících, dezinfekčních, diuretických a antikoagulačních.

Peptidy ("lehce strávitelné") jsou krátké polymery vytvořené z aminokyselin propojeních v určeném pořadí. Spojení mezi dvěma aminokyselinami a taky mezi dalšími se nazývá amidovou vazbou nebo peptidovou vazbou. Bílkoviny jsou polypeptidové molekuly (nebo se může skládat z více polypeptidových podjednotek). Rozdíl je, že peptidy jsou krátké a polypeptidy / bílkoviny jsou dlouhé.

Peptidy jsou základními stavebními kameny, nebo dluhopisy mezi aminokyselinami. Peptidy jsou miniproteiny a aktivní molekuly. Je-li to v členění, peptidy jsou krátké segmenty ve formě 3-5 aminokyselin. Protein je tvořený dlouhým řetězcem aminokyselin, svázaných dohromady, jako jsou řetězci propojených stavebních bloků. Výzkum ukázal, peptidy obecné podporují opravu a obnovu pokožky.

Růžový esenciální olej je důležitý olej z plátků různých druhů růží. Je bezkonkurenční v péči o pleť pro hydrataci, zpevnění, vyhlazení a opravy pokožku.

Přitom, olej neprodukuje žádné podráždění, chladí a uklidňuje. Růže má také pozitivní vliv na porušené povrchové kapiláry, a je tedy ideální pro zralou, suchou a citlivou pokožku. Růžový EO obsahuje buňky s omlazujícími vlastnostmi. Esenciální olej obsahuje farnesol, sloučeninu, která se váže na pokožku a je antibakteriální. Pozitivní vlastnosti růžového oleje pomáhají k regeneraci poškozené tkáně pokožky, je díky obsahu trans-retinové kyseliny v přírodním stavu, jako součásti komplexního systému nenasycených esenciálních mastných kyselin. Nejúčinnější způsob je použit růžový olej jako re-hydrátor. Jak stárneme, žlázy se zmenšují. Lidé produkují 10 krát více oleje ve věku 25 let, než ve věku 50 let. Tento stav se zhoršuje pod vlivem klimatických a environmentálních podmínek, jako je sucho a toxicity ve vzduchu. Kvůli nedostatku olejnin a vlhkosti, pokožka se začne zhoršovat. Růžový olej s vysokou absorpční úrovní téměř okamžitě proniká do pokožky, obnovuje potřebnou rovnováhu vlhkosti. Většina badatelů se shodují, že nejlepší způsob, jak používat růžový olej, je preventivní léčba, aby zpomalili příznaky stárnutí pokožky. Doporučuje se zahájením léčby ve věku 20 let, a to zejména pro ty, kteří se snadno spalují, nebo jsou vystaveny slunečnímu záření po dlouhou dobu. Jedna aplikace denně bude stačit. Důležité je vědět, že histologické změny (ty, které nemohou být zjistitelné) předcházejí klinickým (ty, které lze pozorovat) alespoň deset let - to je důvod, proč je prevenceje nesmírně důležitá. Růžový olej je velmi účinný při zastavení a dokonce zvrácení účinku slunečního záření na pokožku. Významné změny je možné poznamenat již po třetím týdnu kontinuální aplikace. V extrémních případech foto-stárnutí se používají štědřejší aplikace oleje v noci a během dne. Může trvat čtyři měsíce nebo déle pro úplné vymizení povrchových vrásek a výrazné rozptýlení hyper-pigmentovaných skvrn. Růžový olej stimuluje metabolické změny na pokožku tím, že urychluje normální buněčný růst pokožky, aniž by to mělo žádné vedlejší účinky. Je zdrojem lokální kyseliny retinové (vitamín A) v přírodní biologicky dostupné formě.

Sbíraný z hedvábné tkáně bource morušového, Hedvábný Protein obsahuje 18 druhů aminokyselin. Hedvábný protein je také známý jako hedvábný peptid. Složení z křišťálové vrstvy bílkovin a aminokyselin v hedvábném peptidu účinně léčí popraskanou pokožku a zároveň redukuje vrásky. Pomáhá při zadržování vlhkosti kvůli jeho silné hygroskopické vlastnosti (hedvábí se přisuzuje schopnost udržet 10000 krát svou váhu ve vodě), což vede k optimální stabilizaci a zvýšení pevností. Hedvábný Protein poskytuje vynikající kondiční vlastnosti, takže je ideální pro přirozené typy péče o pleť, jako jsou gely, séra a emulze. Spojuje kožní vlákna s cílem zlepšit pružnost, odolnost a obnovit rovnováhu vlhkosti. Olej může také účinně kontrolovat růst melaninu v pokožce. Má také fantasticky dobré výsledky pro zkrášlení pleti. Hedvábná růžová esence je rozpustný Hedvábný Protein, může být absorbován přímo do lidské pokožky, kombinován s kožními buňkami při revitalizaci pleti. Jedná se o nejmodernější unikátní výživný materiál pro výrobky pro péči o pleť na současném mezinárodním trhu.

Vitamin C a kyselina L-askorbová je základní živina pro lidi, v nichž funguje jako vitamin. Askorbát (ionty kyseliny askorbové), je nutný pro celou řadu základních metabolických reakcí u všech zvířat a rostlin. Vitamin C se nazývá Super oxidant pro jeho schopnost oxidovat a neutralizovat volné radikály. Vitamin C pomáhá tělu opravit a udržuje pojivovou tkáň tím, že stimuluje tvorbu kolagenu. Studie prokázaly, že dlouhodobé vystavení lidské pojivové tkáňové kultury vitaminu C vede osm-násobnému zvýšení syntézy kolagenu.

Vitamin E je rozpustný v tůcích antioxidant, který zastavuje produkci reaktivních forem kyslíku, když tuk podléhá oxidaci. Bylo prokázáno, že lokální vitamin E (alfa-tokoferol nebo tokoferol) má celou řadu výhod pro pokožku. Mnohé studie prokázaly, že vitamin E může pomoci snížit účinky psoriázy, erytému, a také při snižování rizika vzniku rakoviny pokožky. Také je prokázáno, že Vitamin E významně pomáhá lečit jizvy od ran a taky snižuje výskyt strií na pokožce. Vitamin E prospívá Vaší pokožce: chrání ji před účinky stárnutí, brání předcházení škodlivých účinků volných radikálů ze znečištění a ultrafialovému záření, prevence rakoviny kůže, snižuje vzhled strií, snižuje výskyt stařeckých skvrn, pomáhá zachovat pokožce přírodní rovnováhu oleje.

Tyto léčebné vlastnosti byly aplikovány v kosmetiku a přírodní přípravky pro péči o pleť po mnoho let a Witch Hazel (Vilín) se běžně vyskytuje v tónovacích krémech a pleťových maskách. Je kosKeticky účinný i tehdy, když je pokožka opuchlá, na otoky kolem očí a pro celkově zlepšení pleti.

Vilín extrakt je vyrobený z listů a kůry keře Vilínu severoamerického (Hamamelis virginiana). Název Hamamelis pochází z řeckých slov pro jablka, protože květy a plody jsou produkovány ve stejnou dobu. Hydrosol Vilínu se používá v péči o pleť. Je to silný antioxidant a astringent, což je velmi užitečný v boji proti akné. Je často používán jako přírodní lék proti psoriáze, ekzémy, jako aplikace po holení, zarůstající nehty, aby zabránil pocení v obličeji, popraskaná nebo v puchýřích pokožce, pro léčbu bodnutí hmyzem, jedovatým břečťanem, je jako prostředek pro léčbu křečových žil a hemeroidů. Vilín je také tradičně známý jako dobrá první reakce proti řezům po holení a odřeninám, pro muže a ženy, a je také doporučen v Lékařské Domácí Knize Leků jako účinná pomoc pro uklidnění spálenin pokožky.

Vaječný lecitin pochází ze žloutku kuřecího vejce pomocí biotechnologií koncentrované těžby. Lipidy v oleji žloutku se většinou skládají z esenciálních nenasycených mastných kyselin (EFA, vitamin E). Naše tělo nemůže syntézovat EFA na jeho vlastní. Proto je pro příjem látky v potravě nezbytná. EFA nedostatek způsobuje abnormální růst, špatný reprodukční systém, odlupující se pokožku, vypadávání vlasů, hematolysis a snížení prostaglandinů.

Lecitin z vaječného žloutku je zcela absorbován do pokožky a používá se jako "výživný krém." Žloutek dodává pleti jemný, růžový vzhled a udržuje pružnost jejich horních vrstev.

E'shee Clinical Esthetic, Glossary